„Dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem”. Chicu îndeamnă moldovenii să evite locurile aglomerate
Full Article 2 minutes read

„Dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem”. Chicu îndeamnă moldovenii să evite locurile aglomerate

Premierul Ion Chicu a îndemnat moldovenii să respecte restricțiile impuse în contextul prevenirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În cadrul briefingului din 13 iulie, după ședința conducerii de vârf a țării, prim-ministrul țării a menționat că în R. Moldova se atestă o scădere a numărului de cazuri noi, în timp ce la nivel mondial se înregistrează noi recorduri.

Ion Chicu a menționat că, în ultimele trei săptămâni, în Republica Moldova se atestă o scădere cu 40% a numărului de cazuri noi de COVID-19, în timp ce în alte țări sunt înregistrate recorduri zilnice.

„Din păcate, în lume, avem o creștere exponențială de cazuri și în fiecare zi, cu excepția celei de ieri, săptămâna trecută am avut anti-recorduri absolute în lume. Deja s-a ajuns la 240 000 de cazuri pe zi și puteți urmări și statistica: și în Europa a început să crească acest număr, se dublează. Mai multe țări reintroduc restricții de circulație, inclusiv pentru R. Moldova. (…) De aceea, aceste restricții se vor menține atâta timp cât situația nu revine sub control în Europa și la noi”, a argumentat Chicu.

Șeful executivului a îndemnat cetățenii să manifeste responsabilitate.

„Dacă nu vom respecta regulile, vom prefera să mergem în microbuze și autocare la OrheiLand, calea în Ungaria și Italia nu poate fi deschisă. Trebuie să acționăm conștient, nu la nivel de emoții și sentimente, nu la nivel de politici sau plăți din partea unor partide politice. Dacă nu o să respectăm, o să stăm închiși în căsuța noastră. Putem să ne indignăm cît dorim, putem să blamăm guvernul, miniștrii, dar dacă nu respectăm, dacă ne ducem la OrheiLand, în Italia nu ne ducem”, a declarat premierul.

Menționăm că, potrivit bilanțului din 12 iulie, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în R. Moldova au fost înregistrate peste 19,3 mii de îmbolnăviri și 642 de decese. Peste 12,6 mii de persoane s-au însănătoșit.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: