„Dacă ne pasă de cei dragi, vom sărbători acasă”. Boris Gîlcă anunță că în capitală ar putea fi înăsprite restricțiile
Full Article 2 minutes read

„Dacă ne pasă de cei dragi, vom sărbători acasă”. Boris Gîlcă anunță că în capitală ar putea fi înăsprite restricțiile

După sărbătorile de iarnă, în Republica Moldova ar putea crește subit numărul de infectări cu noul coronavirus. Avertizarea a fost făcută de către șeful adjunct al Direcției municipale sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă. În cadrul ediției din 15 decembrie a emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, acesta a îndemnat moldovenii să se abțină de la petreceri cu un număr mare de participanți și să sărbătorească doar în sînul familiei.

Boris Gîlcă a precizat că sărbătorile care vin vor fi o mare provocare pentru tot sistemul de sănătate, și asta din cauza faptului că  moldovenilor le plac petrecerile.

„Dacă ne pasă de cei dragi, dacă ne pasă de părinți, de bunici, de copii, de mamă, de tată, de frate și de soră, în acest an vom sărbători strict acasă în familia noastră și atunci vom fi în siguranță. La anul viitor va da Domnul și vom sărbători cu toții împreună poate în alte condiții fără COVID, așa cum ne place nouă”, a declarat Boris Gîlcă.

Oficialul a precizat că, în curând, membrii Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău vor decide să înăsprească restricțiile pentru a preveni creșterea numărului de noi infectări.

„Suntem într-adevăr într-o situație de forță majoră, de război, nemaiîntâlnită, și trebuie să înțelegem că sărbătorile de iarnă sărbătorite în mod tradițional ar putea duce la creșterea presiunii pe sistemul de sănătate a cazurilor critice și așa mai departe”, a argumentat Gîlcă.

Șeful adjunct al Direcției sănătate a îndemnat moldovenii să renunțe, în acest an, la petreceri în cadrul companiilor.

„Este important să evităm și să interzicem toate sărbătorile de Anul Nou care erau organizate de companii, corporative cu participanții din toate companiile, cu dansuri și așa mai departe. Prognozele specialiștilor denotă faptul că după sărbători vom avea o creștere enormă a noilor cazuri care vor necesita și spitalizări și cazuri mult mai critice pentru tratament în terapie intensivă”, a mai spus Gîlcă.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost confirmate circa 129 de mii de infectări cu COVID-19. Dintre acestea, peste 54 de mii – în municipiul Chișinău. 2625 de oameni au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: