Ultimatum de la primar, privind accesul gratuit la caruselul din PMAN. „Dacă nu, plecați dvs ori tovarășul cu caruselul”.
Full Article 2 minutes read

Ultimatum de la primar, privind accesul gratuit la caruselul din PMAN. „Dacă nu, plecați dvs ori tovarășul cu caruselul”.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, l-a mustrat public pe șeful Direcției comerț, Marcel Zambițchi. Nemulțumirile edilului au pornit de la faptul că accesul pentru copii la caruselul din Piața Marii Adunări Naționale nu este gratuit, după cum s-a promis anterior. În cadrul ședinței de astăzi, 9 decembrie, a primăriei, Zambițschi a promis să remedieze situația.  

„Noi am spus că de la 14:00 la 17:00 caruselul să fie gratuit pentru toată lumea. Aceasta a fost condiția pentru care agentul economic sau agenții economici au fost admiși în Piața Marii Adunări Naționale. Aveți două zile să rezolvați problema. Dacă nu, plecați dvs ori tovarășul cu caruselul din piață. Este prima avertizare publică și mustrare publică în adresa dvs. Dacă se mai repetă discutăm conform Codului Muncii”, a declarat Ceban.

În replică, Zambițchii a spus că „sâmbătă și duminică au fost primele zile de lucru. Ne-am sesizat la toate semnalele pe care le-am avut. La ora 7 dimineața am avut o ședință cu toți agenții economici. Acum, în timp de o oră, fiecare aduc scrisori de granții privind îndeplinirea tuturor condițiilor pe care le-ați spus dvs”.

De asemenea, Ion Ceban s-a artăta nedumerit de faptul că în Piața Marii Adunări Naționale e mai puțină lumină decât era în anii precedenți. „Unde au dispărut luminițele de anul trecut? Să căutați luminile și să-mi raportați dacă sunt sau nu instalate”, a mai adăugat acesta.

Anterior, Ceban anunțase că începând cu 4 decembrie, între orele 14:00 – 17:00, copiii din capitală pot beneficia gratuit de caruselul din Piața Marii Adunări Naționale, precum și de poze cu Moș Crăciun.