„Dacă plăcinta este mică, nu o să ne ajungă”. Maia Sandu a explicat din ce motiv pensiile nu sunt mai mari
Full Article 2 minutes read

„Dacă plăcinta este mică, nu o să ne ajungă”. Maia Sandu a explicat din ce motiv pensiile nu sunt mai mari

Președinta Maia Sandu a declarat că atunci când merge în teritoriu este întrebată de cetățeni de ce autoritățile nu cresc pensiile sau nu majorează cheltuielile în unele domenii. „Bugetul țării este ca o plăcintă”, le explică președinta oamenilor, iar „dacă plăcinta este mică, nu o să ne ajungă”. Astfel, șefa statului a adăugat că ceea ce trebuie să facă autoritățile este să creeze condiții pentru economie „ca să crească această plăcintă”.

„Atunci când merg în sate și orașe, evident că oamenii mă întreabă: „de ce nu creșteți pensiile mai mult, de ce nu creșteți cheltuielile aici, de ce nu creșteți cheltuielile dincolo?”. Și eu le spun: „pentru că bugetul țării este ca o plăcintă și dacă plăcinta este mică contează cât de corect o împarți pentru toți – pentru educație, pentru sănătate, pentru pensii, pentru drumuri, pentru proiectele de dezvoltare a comunității”. Dacă plăcinta este mică, nu o să ne ajungă”, a comunicat Sandu, la emisiunea „În context” de la Moldova 1.

„Ceea ce trebuie să facem noi este să creăm condiții pentru economie, să ajutăm economia, ca să crească această plăcintă. Când o să fie plăcinta mai mare, atunci o să putem să împărțim și o să simtă fiecare mai mult”, a menționat președinta.

Maia Sandu a mai spus că „problema noastră majoră acum este reziliență economică și dezvoltarea economică”. „Mai ales în această situație dificilă când nu știm dacă războiul se încheie peste o lună sau peste un an. E clar că atât timp cât războiul continuă, efectele asupra noastră vor continua să fie mari”, a conchis șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: