De astăzi, moldovenii pot descărca Certificatul COVID-19. Acesta include certificatul de vaccinare, de testare sau recuperare
Full Article 2 minutes read

De astăzi, moldovenii pot descărca Certificatul COVID-19. Acesta include certificatul de vaccinare, de testare sau recuperare

Începând cu 15 octombrie 2021, cetățenii vor putea descărca online Certificatul COVID-19, care include: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare. Pentru a obține documentele, trebuie să accesați pagina certificate-covid.gov.md.

Certificatul digital COVID-19 facilitează libera circulație la nivel național și internațional, în condiții de siguranță, pe perioada pandemiei COVID-19. Documentul va putea fi descărcat gratuit și va fi disponibil în limbile română/engleză. Acesta reprezintă o dovadă oficială că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.

Totodată, la prezentarea Certificatului COVID, cetățenii vor trebui să demonstreze deținerea unui act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a acestuia.

De altfel, Certificatul COVID eliberat pe teritoriul altui stat, în baza modelului țării emitente, trebuie să fie prezentat în limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Pentru certificatele emise în alte limbi decât cele menționate, acestea vor fi confirmate prin traducere autorizată în Republica Moldova, în limbile română sau rusă.

De asemenea, potrivit noii hotărâri CNESP din 8 octombrie curent, toți cetățenii, cu excepția minorilor, sunt obligați, pe tot parcursul perioadei de stare de urgență în sănătate publică, să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise, inclusiv în transportul public.

Din 2 martie până în prezent, peste 822 de mii de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Numărul moldovenilor care au fost imunizați în alte țări nu a fost până acum estimat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: