De ce a fost nevoie de un nou ministru al Economiei? Grosu a numit sarcina pe care va trebui să o îndeplinească Alaiba
Full Article 2 minutes read

De ce a fost nevoie de un nou ministru al Economiei? Grosu a numit sarcina pe care va trebui să o îndeplinească Alaiba

Președintele Parlamentului Igor Grosu a explicat de ce a fost nevoie de înlocuirea ministrului Economiei. Acesta a explicat că Sergiu Gaibu este un tehnocrat, iar în acest moment în fruntea instituției este nevoie de o persoană cu experiență în legislativ și care să comunice mai mult cu mediul de afaceri. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 16 noiembrie a emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Grosu consideră că, în acest moment, în fruntea Ministerului Economiei este nevoie de o persoană care are experiență și în legislativ.

Va avea sarcina să comunice mai mult cu mediul de afaceri. Nu este exclus că va veni momentul când va trebui să intervenim și pe alte domenii, nimic nu este bătut în cuie”, a adăugat Grosu, însă a subliniat că nu se referă la premierul Natalia Gavrilița.

În ceea ce privește criticile opoziției față de candidatura lui Dumitru Aliba, președintele parlamentului a comentat: „Domnul Alaiba are o anti-performanță la capitolul a deveni iubi de opoziția noastră pro-Kremlin. Nu are de unde să fie simpatii, fiindcă dl Alaiba le spune verde în ochi când trișează”.

Speakerul Parlamentului a mai menționat că este nevoie de mai multă comunicare la Ministerul Economiei, în timp ce ex-ministrul Sergiu Gaibu a fost un tehnocrat: „(Dumitru Alaiba) este bine pregătit, cunoaște domeniul, a venit cu inițiative curajoase, este convins că digitalizarea serviciilor trebuie să aibă loc cu o altă viteză, cu cât mai puțină birocrație, comerțul electronic”.

Amintim că, în cadrul ședinței din 16 noiembrie a Executivului, premierul Natalia Gavrilița a anunțat demisia lui Sergiu Gaibu din funcția de ministru al Economiei. În curând, fotoliul urmează să fie ocupat de către Dumitru Alaiba, până în prezent deputat PAS. Conform procedurii, Alaiba urmează să depună jurământul în fața președintei țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: