„De ce antreprenorii moldoveni mici nu pot să își listeze produsele pe Amazon?” Guvernul se orientează spre platformele internaționale
Full Article 2 minutes read

„De ce antreprenorii moldoveni mici nu pot să își listeze produsele pe Amazon?” Guvernul se orientează spre platformele internaționale

Cel mai mare magazin online din lume, Amazon, ar putea fi disponibil, în curând, și pentru cetățenii Republicii Moldova. Autoritățile centrale dau asigurări că lucrează la un plan în vederea implementării comerțului electronic în Republica Moldova, care ar permite antreprenorilor din țara noastră să se orienteze pe platformele internaționale.

„Noi avem deja funcționale ai multe servicii de infrastructură digitală: MPay, MDlivery. Aceste elemente ar putea fi valorificate mult mai bine, ca să îmbunătățim nu doar serviciile pentru cetățeni, dar să ajutăm economia, să dezvoltăm comerțul electronic. Foarte mulți cetățeni deja știu să cumpere de pe Amazon, să comande online, dar antreprenorii noștri tot vor să își vândă produsele pe platforme electronice”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului l-a întrebat pe vicepremierul pentru Digitalizare Iurie Țurcanu de ce antreprenorii moldoveni mici nu pot să își listeze produsele pe platforma online din SUA Amazon, de exemplu, sau pe alte platforme unde ar fi noi piețe de desfacere.

„Avem metode de plată internațională. Știu că erau mulți sceptici care nu credeau că vom ajunge aici. Știu că se discută și cu alți furnizori. (…) Este un domeniu cu un potențial mare, unde noi trebuie doar să reglementăm, iar agenții noștri economici se vor descurca și vor fi foarte competitivi, sunt sigură”, a spus Gavrilița.

La rândul său, vicepremierul Țurcanu a dat asigurări că comerțul electronic este o prioritate pe agenda Guvernului în perioada următoare. Potrivit lui, autoritățile centrale lucrează, în prezent, la o agenda de implementare a tuturor componentelor de comerț electronic.

„Toate aceste elemente sunt luate în lucru, inclusiv platformele internaționale de plasare a serviciilor și a mărfurilor pentru a fi comercializate online, dar în deosebi pe platformele de plăti digitale și electronice, astfel încât să fie posibilă tranzacționarea online pe deplin”, a menționat vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: