„De ce antreprenorii moldoveni mici nu pot să își listeze produsele pe Amazon?” Guvernul se orientează spre platformele internaționale
Full Article 2 minutes read

„De ce antreprenorii moldoveni mici nu pot să își listeze produsele pe Amazon?” Guvernul se orientează spre platformele internaționale

Cel mai mare magazin online din lume, Amazon, ar putea fi disponibil, în curând, și pentru cetățenii Republicii Moldova. Autoritățile centrale dau asigurări că lucrează la un plan în vederea implementării comerțului electronic în Republica Moldova, care ar permite antreprenorilor din țara noastră să se orienteze pe platformele internaționale.

„Noi avem deja funcționale ai multe servicii de infrastructură digitală: MPay, MDlivery. Aceste elemente ar putea fi valorificate mult mai bine, ca să îmbunătățim nu doar serviciile pentru cetățeni, dar să ajutăm economia, să dezvoltăm comerțul electronic. Foarte mulți cetățeni deja știu să cumpere de pe Amazon, să comande online, dar antreprenorii noștri tot vor să își vândă produsele pe platforme electronice”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului l-a întrebat pe vicepremierul pentru Digitalizare Iurie Țurcanu de ce antreprenorii moldoveni mici nu pot să își listeze produsele pe platforma online din SUA Amazon, de exemplu, sau pe alte platforme unde ar fi noi piețe de desfacere.

„Avem metode de plată internațională. Știu că erau mulți sceptici care nu credeau că vom ajunge aici. Știu că se discută și cu alți furnizori. (…) Este un domeniu cu un potențial mare, unde noi trebuie doar să reglementăm, iar agenții noștri economici se vor descurca și vor fi foarte competitivi, sunt sigură”, a spus Gavrilița.

La rândul său, vicepremierul Țurcanu a dat asigurări că comerțul electronic este o prioritate pe agenda Guvernului în perioada următoare. Potrivit lui, autoritățile centrale lucrează, în prezent, la o agenda de implementare a tuturor componentelor de comerț electronic.

„Toate aceste elemente sunt luate în lucru, inclusiv platformele internaționale de plasare a serviciilor și a mărfurilor pentru a fi comercializate online, dar în deosebi pe platformele de plăti digitale și electronice, astfel încât să fie posibilă tranzacționarea online pe deplin”, a menționat vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: