„De clarificat mâine cu clientul”. Cum explică directorul Magenta Consulting inimioara de pe slide-ul despre politicieni
Full Article 3 minutes read

„De clarificat mâine cu clientul”. Cum explică directorul Magenta Consulting inimioara de pe slide-ul despre politicieni

Compania Magenta Consulting, specializată în cercetări de marketing comerciale, sociale, politice, a prezentat pe 13 martie rezultatele unui studiu realizat la comanda Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania). În timpul prezentării, pe ecran a apărut un slide cu o inimioară pe care scria „de clarificat mâine cu clientul dacă prezentăm acest slide. Este o listă vădit pentru CUB”. Contactat de NM, directorul companiei, Dumitru Slonovschi, a explicat incidentul.

„Am evaluat și unele personalități politice…”, a menționat Slonovschi, moment în care pe ecranul slide show-ului a apărut o imagine care conținea o notiță internă cu mesajul: „De clarificat mâine cu clientul dacă prezentăm acest slide. Este o listă vădit pentru CUB*” ( *Este vorba despre Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), formațiune politică condusă de fostul deputat al Platformei DA, Igor Munteanu).

Contactat de NM pentru a explica cele întâmplate, Dumitru Slonovschi a precizat:

„Nu a fost nimic grav, la prezentare era prezent și reprezentantul Fundației Friedrich Naumann. După cum am spus și în cadrul prezentării, am făcut 3 cercetări foarte mari și în 45 de minute este dificil să prezinți toată informația. Au fost unele întrebări pe care noi, ca companie echidistanta neafiliată politic, am solicitat clientului să nu o prezentăm în unele slide-uri, pentru că ar putea duce în eroare”.

De precizat că sondajul Magenta arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei partide. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate –  cu 36% din voturi, Partidul Socialiștilor – 19% și Partidul Politic Șor – 15%.

În același timp, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale în municipiul Chișinău, actualul primar Ion Ceban ar obține majoritatea voturilor.

Cele mai des menționate probleme de ordin economic de către respondenți sunt: creșterea prețurilor, veniturile mici, lipsa locurilor de muncă, sărăcia. Creșterea prețurilor a fost menționată de majoritatea respondenților – 62%. 13% consideră că în prezent cea mai importantă problemă pentru Moldova este războiul din Ucraina, iar 12% – guvernarea rea.

Întrebați cine sau ce fenomene se fac vinovate de problemele actuale, cele mai frecvent menționate au fost: guvernarea actuală (56%), politicienii care nu se gândesc la popor (29%), corupția (29%) și lucrul guvernării precedente (23%).

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1 421 de respondenți în perioada 11 ianuarie -6 februarie. Marja de eroarea este de ± 3%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: