De la amendă la arest: Doritorii de a sărbători Ziua Victoriei în Estonia vor fi pedepsiți
Full Article 2 minutes read

De la amendă la arest: Doritorii de a sărbători Ziua Victoriei în Estonia vor fi pedepsiți

În Estonia, persoanele, care vor să sărbătorească Ziua Victoriei pe 9 mai, vor fi pedepsite. Totodată, și cei care vor posta propagandă rusă pe internet s-ar putea alege cu o amendă de până la 1200 euro, scrie Focus.

„Poți să vii cu flori la cimitir, să te închini în fața celor căzuți, să te întorci și să pleci. Cererea urgentă a poliției este să nu ai niciun simbol cu ​​tine și să nu asculți muzică agresivă la telefon”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției estoniene, Elena Miroșnicenko.

Potrivit lui Miroșnicenko, începând cu 5 mai și până pe 9 mai, toate adunările publice care pot fi asociate cu sprijinul țării agresoare a Federației Ruse sunt interzise în Estonia.

„Fără procesiuni cu steaguri rusești și alte simboluri interzise”, a subliniat Miroșnichenko.

Totodată, ofițerul de presă a informat că polițiștii vor emite amenzi de până la 1200 de euro pentru sprijinul public al Federației Ruse și utilizarea simbolurilor acesteia. De asemenea, făptașul poate fi arestat.

„Anul trecut, am încercat să negociem cu oamenii, le-am cerut să scoată simbolurile interzise, ​​iar dacă persoana nu a fost de acord, rețineam. Anul acesta nu vor fi dialoguri”, a adăugat Elena Miroșnicenko.

Mai mult, și persoane care vor publica simboluri interzise pe rețelele de socializare vor fi considerați infractori și pot primi o amendă în Estonia.

Citește și: Panglica Sf.Gheorghe, interzisă pe 9 mai. Poliția avertizează: Fiecare încălcare va fi amendată și documentată

***

Amintim că din 20 aprilie 2022, la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate, pe teritoriul Republicii Moldova a fost interzisă confecționarea, promovarea sau răspândirea panglicii Sfântului Gheorghe și a literelor Z și V, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina. Persoanele fizice care sfidau legea puteau fi sancționate cu amendă de la 4500 la 9000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. În privința persoanelor cu funcție de răspundere putea fi aplicată amenda de la 9000 la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice – amendă de la 18 000 la 30 000 de lei.  


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: