De la începutul războiului din Ucraina, peste o mie de persoane au cerut azil în R. Moldova
Full Article 2 minutes read

De la începutul războiului din Ucraina, peste o mie de persoane au cerut azil în R. Moldova

În perioada 24 – 28 februarie, ora 04.00, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 69 581 cetățeni ai Ucrainei, dintre care 67 317 persoane au intrat prin segmentul de frontieră MD-UA, iar 1 949 – prin segmentul de frontieră MD-RO. Tot în aceeași perioadă, în țara noastră au solicitat azil 1 125 de persoane. 

În aceiași perioadă au părăsit teritoriul Republicii Moldova 33 173 cetățeni ai Ucrainei, dintre care 2 896 persoane au ieșit prin segmentul de frontieră MD-UA, iar 30 236 – prin segmentul de frontieră MD-RO.

Corespunzător, pe teritoriul național au rămas 36 408 cetățeni ai Ucrainei, care au intrat în Republica Moldova în ultimele 100 ore.

Totodată, în perioada 24 februarie, începând cu ora 04.00, până la data de 28 februarie pe teritoriul Republicii Moldova, în diferite oficii teritoriale ale BMA au solicitat azil 1 125 de persoane, dintre care 604 cetățeni ucraineni.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A cincea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: