De la începutul războiului, în Ucraina au murit 579 de civili. Datele ONU
Full Article 1 minutes read

De la începutul războiului, în Ucraina au murit 579 de civili. Datele ONU

Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunțat că numărul victimelor și răniților civili în timpul războiului din Ucraina a ajuns la 1581. Datele au fost publicate de reprezentanții Oficiului, în data de 12 martie. 

Potrivit ONU, este vorba despre 579 de morți(110 bărbați, 75 femei, 6 fete și 9 băieți, precum și 27 de copii, dar și 352 de adulți al căror sex nu este încă cunoscut).

1002 persoane au fost rănite(85 bărbați, 68 femei, 14 fete și 4 băieți, precum și 36 copii și 795 adulți al căror sex nu este încă cunoscut).

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: