De luni, toate școlile din Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată
Full Article 1 minutes read

De luni, toate școlile din Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată

De luni, 22 martie, toate școlile din municipiul Chișinău trec în regim online pe o perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut de către primarul capitalei Ion Ceban, pe 20 martie, în urma ședinței Comisiei Municipale Extraordinare de Sănătate Publică. Grădinițele vor continua să activeze în regimul de până acum. 

„În mare parte, în cadrul ședinței a fost transpusă hotărârea Comisiei Naționale și au fost adăugate unele măsuri caracteristice pentru Chișinău și anume: de luni, toate școlile trec în regim online pe o perioadă nedeterminată. Cu o solicitare vom veni către autoritățile centrale, pentru a ne oferi vaccinuri pentru cadrele didactice. Astfel ca în această perioadă să imunizăm profesorii”, a declarat Ceban.

În municipiul Chișinău sunt circa 15 mii de cadre didactice.

***

Conform unui raport prezentat pe 18 martie de către viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, 377 de elevi ai instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău, sunt în afara procesului educațional, deoarece fie nu dispun de mijloace tehnice, fie de conectare la internet.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: