„De ziua orașului care-mi este gazdă…” Felicitări în română de la diplomații europeni (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

„De ziua orașului care-mi este gazdă…” Felicitări în română de la diplomații europeni (VIDEO)

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova Steven Fisher a adresat un mesaj de felicitare în limba română de hramul Chișinăului. Acesta a recitat o strofă din imnul capitalei. Mesaje de felicitare au publicat și ambasada SUA, dar și Delegația UE în Republica Moldova.

Îmbrăcat în cămașă națională, ambasadorul englez Steven Fisher a recitat o strofă din poezia „Orașul meu”, de Gheroghe Vodă, care a devenit imnul Chișinăului, după ce Eugen Doga a compus linia melodică.

Ziua Orașului Chișinău

Mesajul de felicitare al Ambasadorului Steven Fisher cu ocazia sărbătoririi Zilei Orașului Chișinău!

Posted by UK in Moldova – British Embassy Chisinau on Tuesday, 13 October 2020

Iar șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în română, însoțită de prima fotografie pe care a realizat-o când a ajuns pentru prima oară la Chișinău

La mulți ani, Chișinău! Chișinăul celebrează, astăzi, 584 de ani! Este unul dintre orașele mele de suflet și locul unde,…

Posted by Peter Michalko on Wednesday, 14 October 2020

Și Ambasada SUA a publicat un mesaj de felicitare.

Chișinăul cu ale sale comori ascunse…La mulți ani, Chișinău!

Posted by U.S. Embassy Moldova on Wednesday, 14 October 2020

Locuitorii Chișinăului sărbătoresc astăzi Hramul oraşului, la 584 de ani de la prima atestare documentară a urbei. În această zi, creștinii ortodocşi de stil vechi prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului.

Cu această ocazie, în centrul capitalei a avut loc o manifestare la care a participat inclusiv mitropolitul Vladimir. Evenimente culturale s-au desfășurat și în celelalte sectoare ale capitalei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: