Decis: Cetățenii ruși nu vor mai putea călători în Estonia
Full Article 2 minutes read

Decis: Cetățenii ruși nu vor mai putea călători în Estonia

Estonia interzice intrarea cetățenilor ruși pe teritoriul său. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul de Externe de la Tallinn, Urmas Reinsalu, citat de TASS.

„Guvernul, la sugestia Ministerului de Externe, a decis că într-o săptămână va fi impusă o sancțiune pentru vizele Schengen valabile eliberate de Estonia cetățenilor ruși (…). Li se va interzice intrarea în Estonia”, a spus el.

Reinsalu a mai adăugat că de la această regulă se vor face excepții.  Angajații misiunilor diplomatice ruse din Estonia și membrii familiilor acestora, precum și persoanele angajate în transport internațional sau care au dreptul la liberă circulație conform legislației UE, nu vor fi supuși sancțiunilor.

În plus, restricțiile nu se vor aplica persoanelor a căror intrare în Republică este necesară din motive umanitare, rudelor apropiate ale cetățenilor estonieni și titularilor unui permis de ședere permanentă în Republică. Ministrul a precizat că în prezent Estonia are date despre peste 50.000 de vize Schengen valabile eliberate cetățenilor ruși.

Amintim că marți Estonia și Finlanda au cerut Uniunii Europene să nu mai emită vize pentru cetățenii Rusiei.

Letonia a devenit săptămâna trecută prima țară europeană care a interzis intrarea cetățenilor ruși pe teritoriul său, o sancțiune încurajată de Ucraina.

Joi, Letonia a desemnat Rusia drept stat care sponsorizează terorismul, provocând furia Moscovei.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei Dmitri Peskov, a remarcat că unele dintre statele deja recunoscute de Moscova ca fiind neprietenoase, „ajung în inconștiență”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: