Decis. Medicii de la Spitalul de Urgență și cel Republican vor primi primii vaccinul anti-Covid
Full Article 1 minutes read

Decis. Medicii de la Spitalul de Urgență și cel Republican vor primi primii vaccinul anti-Covid

În Moldova, pe 2 martie, va începe vaccinarea împotriva coronavirusului. Lucrătorii medicali vor fi primii care vor primi vaccinul. Cei care activează în cadrul Institutului de Medicină Urgentă și Spitalul Clinic Republican au prioritate. Aceștia vor fi vaccinați în prima zi de campanie.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a anunțat că primii vor fi vaccinați lucrătorii medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și secțiile spitalicești cu profil COVID-19.

Primii lucrători medicali vor fi vaccinați la Spitalul Clinic Republican (ora 10.00) și Institutul de Medicină Urgentă (ora 11.00).

După cum a menționat mai devreme secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, dozele de vaccin donate de România vor fi suficiente pentru vaccinarea lucrătorilor din domeniul medical care tratează pacienții cu coronavirus. „Conform datelor noastre, numărul acestor lucrători medicali de pe malul drept al Nistrului este de aproximativ 9 mii de persoane. Restul vaccinurilor le vom trimite celor din Transnistria ”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: