(DOC) Iată câți bani vor primi sportivii care au obținut performanțe la competițiile internaționale
Full Article 1 minutes read

(DOC) Iată câți bani vor primi sportivii care au obținut performanțe la competițiile internaționale

Cabinetul de miniștri a acordat Ministerului Educației și Cercetării suma de 10,8 mln de lei pentru premierea sportivilor care au obținut performanțe remarcabile la competițiile internaționale. Banii au fost alocați pe 24 noiembrie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, din fondul de rezervă al Guvernului. 

Premiile vor fi acordate sportivilor care au obținut performanțe în cadrul ediției a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediției a XVI-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2021, or. Tokyo, Japonia, precum şi antrenorilor, și medicilor care au pregătit lotul olimpic.

La Jocurile Olimpice 8 sportivi din țara noastră au obținut rezultate (între locurile I-VIII), iar la Jocurile Paralimpice au fost premiați 5 sportivi, reprezentanți ai 6 federații sportive naționale. Serghei Tarnovschi a câștigat bronzul în cursa de canoe 1000 de metri, obținând prima medalie pentru Republica Moldova la acest turneu olimpic.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, scopul proiectului este de a susține financiar și material sportivii care au participat cu succes la Jocurile Olimpice/Paralimpice şi au reprezentat Republica Moldova pe arena sportivă internațională, precum antrenorii acestora şi personalul asistent (medicii/maseurii).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: