Decis: magazinele duty-free de pe teritoriul Moldovei vor fi închise. Deputat: Toți trebuie să-și achite impozitele
Full Article 50 second read

Decis: magazinele duty-free de pe teritoriul Moldovei vor fi închise. Deputat: Toți trebuie să-și achite impozitele

Proiectul de lege pentru eliminarea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova a fost aprobat în cea de-a doua lectură. Astfel, comercializarea mărfurilor în unitățile comerciale din zonele vamale va fi impozitată, reieșind din principiul echității fiscale pentru toți antreprenorii din Republica Moldova.  

„”Duty-free” înseamnă „fără taxe”. Iar noi spunem că toți trebuie să-și achite partea sa din impozite în mod echitabil, inclusiv magazinele din aeroport. Banii colectați în plus îi putem folosi pentru a ajuta mii de alți antreprenori în aceste timpuri complicate”, a comentat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, unul din autorii proiectului, Dumitru Alaiba.

De menționat că magazinele duty-free existente vor activa până la expirarea licenței curente. Prin urmare, magazinul de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău va fi desființat după data de 22 decembrie 2022, iar cele din zonele de ieșire din țară – după 3 septembrie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: