Decizie CSE: Sala VIP din incinta Aeroportului Internațional Chișinău își sistează activitatea
Full Article 2 minutes read

Decizie CSE: Sala VIP din incinta Aeroportului Internațional Chișinău își sistează activitatea

Sala VIP din incinta Aeroportului Internațional Chișinău își sistează activitatea. O decizie în acest sens a fost luată pe 11 august de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), care s-a reunit în ședință. Mai mult, potrivit deciziei, accesul în aeroport este interzis pentru alte persoane decât pasagerii, membrii echipajului sau a angajaților care activează în cadrul Aeroportului, începând cu 11 august.

Conform deciziei, din 11 august, vor avea acces în aeroport doar pasagerii, membrii echipajului și angajații agenților economici sau autorităților publice care activează sau ale căror atribuții funcționale implică activități în cadrul Aeroportului Chișinău.

CSE a decis să acorde noi atribuții Poliției de Frontieră, care va avea acum dreptul să examineze clădirea și teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozibile.

Mai mult, potrivit deciziei, angajații Poliției de Frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de un angajat al IGP cu competențe de identificare a substanțelor explozibile și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

Amintim că în ultima perioadă, Aeroportul Internațional Chișinău a fost ținta a zeci de alerte cu bombă, iar în unele cazuri, de câte trei ori pe zi. De fiecare dată, oamenii au fost evacuați pentru ca geniștii să verifice aerogara, iar graficul zborurilor a fost dat peste cap. Deocamdată, nu au fost identificați autorii, deși oamenii legii spun că au un grup de suspecți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: