Demnitarii statului mai solicită „coridoare verzi”? Răspunsul lui Ion Ceban
Full Article 2 minutes read

Demnitarii statului mai solicită „coridoare verzi”? Răspunsul lui Ion Ceban

Demnitarii statului continuă să solicite trecere liberă pe străzile din capitală, fără a aștepta culoarea verde a semaforului. Declarația a fost făcută de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”. 

Fiind întrebat dacă autoritățile mai solicită coridoare verzi, Ceban a spus: „Solicită. Solicită tot ei”. Dacă solicitarea este pentru ei sau pentru oficialii care vin în țara noastră, primarul a menționat că „și pentru ei”.

„Eu am mai zis că erau zile când și 80 de cereri veneau. Dacă vreți, vi le transmit fără datele cu caracter personal. Eu cu dumneavoastră stau în ambuteiaj? Să stea și ei să vadă cum e alături de popor. Poate vor mobiliza Ministerul de Interne și vor interveni mai bine. Ei spun că iată anterior a fost așa, pe timpul lui Plahotniuc era așa, la domnul Dodon așa… ceilalți nu pretindeau că nu vor avea coridoare verzi. Ei au promis altceva, dar fac cu totul invers”, a declarat Ceban.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

***

Amintim că pe 15 decembrie 2021, primarul capitalei Ion Ceban a publicat un document din care rezultă că, într-o singură zi, au fost făcute 47 de solicitări cu privire la asigurarea unui așa-numit „coridor verde”, pentru ca anumiți funcționari să nu piardă timp în trafic. În cadrul ședinței din 21 decembrie, edilul a reluat acest subiect și a precizat că a descoperit că, într-o zi, ar fi fost făcute chiar 80 astfel de solicitări. 

În replică, consilierii fracțiunii PAS l-au îndemnat pe Ceban să facă publice și solicitările din 2019 „să vedem câte zeci și sute se făceau atunci”. Ceban a răspuns că nu vede o problemă și va da curs solicitării.

A reacționat tot atunci și președinta țării Maia Sandu. Ea a declarat că primarul mun. Chișinău Ion Ceban minte atunci când afirmă că conducerea de vârf a țării ar fi solicitat să îi fie asigurată trecerea liberă pe străzile din capitală, fără a aștepta culoarea verde a semaforului. Șefa statului a mai spus că, timp de un an, de când deține funcția de președinte a țării, nu a folosit niciodată girofarele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: