„Ține de infracțiuni deosebit de grave”. Reacția SIS la informațiile dezvăluite de Ceban, despre mirosul din Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Ține de infracțiuni deosebit de grave”. Reacția SIS la informațiile dezvăluite de Ceban, despre mirosul din Chișinău

Conducerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) a reacționat la declarația din 13 septembrie a primarului capitalei Ion Ceban, cu privire la faptul că foști angajați ai instituției i-ar fi comunicat că s-ar planifica eventuale acțiuni menite să readucă mirosul neplăcut în Chișinău. Într-un comunicat de presă, SIS îi sugerează edilului să evite trimiterele la surse anonime.

„În contextul declarațiilor unor reprezentanți ai autorităților publice locale din municipiul Chișinău cu privire la pretinsa deversare a unor substanțe chimice în vederea provocării emanațiilor în sistemul de canalizare al capitalei, Vă comunicăm următoarele. SIS sugerează persoanelor publice să utilizeze în discursurile publice, inclusiv cele care fac referire la activitatea Serviciului doar informatii oficiale și verificate, evitând trimiterile la presupuse surse anonime”, se arată în declarația SIS.

Conducerea instituției a subliniat că misiunea acesteia este „prevenirea și la contracararea amenințărilor la adresa securității naționale”, iar scopul este curmarea oricărei activități ilicite, cu reducereaa impactului acestora în viața cetățenilor.

„Asemenea declarații după natura lor țin de infracțiuni deosebit de grave împotriva securității statului și a celei publice, iar în cazul în care există indicii suficiente cu privire la ilegalitățile menționate, considerăm necesară adresarea la organele de ocrotire a normelor de drept în vederea investigării acestora. Vă asigurăm că SIS urmărește îndeaproape fenomenele și procesele cu tangență la securitatea națională iar despre eventualele vulnerabilități și riscuri depistate sunt informați beneficiarii legali pentru a lua deciziile de rigoare”, au conchis reprezentanții instituției.

***

Reacție vine după ce, în cadrul ședinței primăriei din 13 septembrie, primarul capitalei Ion Ceban a declarat ar fi fost informat de către foști angajați ai SIS, despre posibile sabotări din partea autorităților centrale. Mai exact, potrivit edilului, s-ar urmări provocarea intenționată a apariției mirosului neplăcut de la stația de epurare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: