„Depunem toate eforturile”. Premier Energy a anunțat câte mii de moldoveni rămân și astăzi fără energie electrică
Full Article 2 minutes read

„Depunem toate eforturile”. Premier Energy a anunțat câte mii de moldoveni rămân și astăzi fără energie electrică

Întreprinderea „Premier Energy” anunță că la această oră rămân fără lumină încă două mii de consumatori. Potrivit întreprinderii, continuă lucrările de restabilire a furnizării energiei electrice către consumatorii afectați de deconectările avariate. 

Către ora 12:00 s-a reușit conectarea a încă opt mii de locuri de consum, susțin reprezentanții întreprinderii. La moment rămân fără tensiune circa două mii de consumatori deconectați de la rețea.

„Echipele operative ale operatorului de distribuție continuă lucrările de înlăturare a defecțiunilor din instalațiile electrice. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru restabilirea operativă a furnizării energiei electrice către toți consumatorii afectați”, susține Premier Energy.

Menționăm că în dimineața zilei de 24 noiembrie, urmare a deconectărilor masive de energie electrică din 23 noiembrie, întreprinderea „Premier Energy” anunța că au rămas fără lumină aproximativ 10 mii de consumatori din Republica Moldova. „În legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel încât la moment mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori”, comunica întreprinderea.

Amintim că pe 23 noiembrie, au fost lansate noi atacuri masive cu rachete rusești asupra infrastructurii din Kiev, Vinnița, Lvov, Kirovograd și alte regiuni ucrainene. La Odesa, energia electrică a fost deconectată complet. Odată cu aceasta, și în Moldova lumina s-a deconectat. Și aceasta, din cauza că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt interdependente, iar situația critică din Ucraina a provocat deconectarea automată a liniei de tranzit.

La Bălți și la Chișinău s-au oprit troleibuzele, s-au deconectat semafoarele, au apărut probleme de conexiune la operatorii de telefonie mobilă, în capitală s-au înregistrat ambuteiaje, în unele sectoare a fost sistată furnizarea apei și au apărut probleme cu privire la încălzirea centralizată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: