Deputat local din Găgăuzia: Rușii sunt aproape, ne vor ajuta, pentru că vorbim rusa
Full Article 1 minutes read

Deputat local din Găgăuzia: Rușii sunt aproape, ne vor ajuta, pentru că vorbim rusa

Rusia îi va ajuta pe locuitorii Găgăuziei, atâta timp cât acolo locuiesc vorbitori de limbă rusă. O declarație în acest sens a făcut deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Alexander Dinjos, la un miting la Vulcănești, potrivit gaguzinfo.md.

Deputatul a criticat activitatea autorităților actuale. Vorbind despre prețurile mari la benzină, alimente și alte probleme, deputatul a spus că „nu ne va ajuta nimeni dacă stăm pe loc”.

„Cred că Rusia ne va ajuta, pentru că suntem vorbitori de limbă rusă. Ei sunt aproape, poate că în curând îi vom întâlni cu o kaurma, kîvîrîm și Cabernet – cu acești trei „K” vom ieși în întâmpinarea lor și o vom lăsa pe Maia Sandu să se gândească unde se va opri”, a spus parlamentarul.

Sâmbătă, la Vulcăneşti a avut loc o acţiune de protest organizată de Partidul Socialiştilor. Participanții la miting au cerut conducerii Republicii Moldova să demisioneze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Disclaimer! Redacția NM condamnă Condamnă apelurile de violență, dezumanizare, revanșism, xenofobie, discurs instigator la ură și exploatarea fobiilor dar și a prejudecăților, inclusiv în timpul războiului. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: