Deputat PAS, după ce Wizz Air și-a suspendat zborurile: „Ciudată decizie”
Full Article 50 second read

Deputat PAS, după ce Wizz Air și-a suspendat zborurile: „Ciudată decizie”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian susține că zborurile în spațiul aerian al Republicii Moldova pot fi efectuate în siguranță, iar decizia operatorului aerian a clasat-o drept „stranie”.

„Ciudată decizia Wizzair, în contextul în care nivelul de risc a rămas neschimbat de la reluarea zborurilor în țară noastră în primăvara 2022. Clasificarea de risc conform standardelor aeronautice a rămas la 2A”, a scris Radu Marian pe Telegram.

Amintim că, compania aeriană Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând cu 14 martie. Într-un comunicat, publicat pe 27 februarie, compania a precizat că decizia vine ca „urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: