Deputat PAS: „Nu te poți autoproclama bașcan călcând în picioare legile Republicii Moldova”
Full Article 2 minutes read

Deputat PAS: „Nu te poți autoproclama bașcan călcând în picioare legile Republicii Moldova”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dorian Istrati a comentat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Acesta a făcut apel la respectarea legii și și-a exprimat convingerea că scrutinul trebuie să fie liber și corect.

Nu te poți autoproclama bașcan călcând în picioare legile Republicii Moldova. Dușmanii acestui popor, dușmanii țării noastre trebuie să cunoască că noi avem LEGE și ea trebuie respectată și aplicată! Alegerile trebuie să fie libere și corecte, doar conform legislației în vigoare, fără cumpărarea voturilor, fără decedați votanți în listă, fără cetățeni care fizic se aflau peste hotare dar figurează că au votat. Gruparea criminală organizată Șor a găsit o slăbiciune în Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia”, a menționat deputatul PAS.

Amintim că Adunarea Populară a Găgăuziei s-a întrunit în ședință extraordinară, pentru a recunoaște rezultatele alegerilor pentru funcția de bașcan. Deputații locali susțin că nu au încredere în Curtea de Apel, care trebuie să valideze alegerile și nici în autoritățile centrale. Aceștia mai spus că Evghenia Guțul a câștigat onest scrutinul electoral și că o recunosc în calitate de bașcan.

Se întâmplă după ce, în după-amiaza zilei de 16 mai, CNA și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la Comisia Electorală de la Comrat. Potrivit CNA, temei al acțiunii de ridicare constituie bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării și votarea din numele acestora.

Până la această oră, nici premierul Dorin Recean, nici președintele Parlamentului, Igor Grosu sau șefa statului, Maia Sandu, nu au comentat situația din Găgăuzia. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a declarat că „organele de drept trebuie să își facă treaba”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

„PAS se va expune pe rezultatul şi legitimitatea scrutinului doar după ce vor fi clarificate toate aceste alegații de fraudă si corupție semnalate de autorități și va exista o decizie finală pe validarea alegerilor”, a precizat Vlas.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: