Deputat PAS: Președintele raionului Râșcani și-a cumpărat apartament din bani publici. Reacția oficialului
Full Article 3 minutes read

Deputat PAS: Președintele raionului Râșcani și-a cumpărat apartament din bani publici. Reacția oficialului

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian susține că președintele raionului Râșcani a obținut un apartament din banii publici. În replică, socialistul Vasile Secrieru neagă acuzațiile și reclamă un „atac mediatic” asupra sa.

Deputatul PAS a publicat pe 23 martie o decizie a Consiliului raional Râșcani prin care președintelui raionului i-a fost acordată suma de 265 mii de lei, pentru achiziționarea unui spațiu locativ. Mai mult, potrivit lui Radu Marian, acesta ar fi primit alți 268 mii de lei pentru reparația locuinței, iar ulterior a semnat un contract de locațiune prin care și-a oferit lui însuși apartamentul. Parlamentarul a anunțat pe pagina sa de Facebook că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura și Cancelaria de Stat.

„Tupeu fără margini. Președintele raionului Râșcani, socialistul Vasile Secrieru, s-a ales cu un apartament din banii publici. Iată cum au decurs lucrurile:

Pasul 1: La 10 decembrie 2020, Consiliul raional Rîșcani a aprobat procurarea unui apartament în sumă de 265 mii lei pentru „aparatul președintelui”.

Pasul 2: La 17 decembrie 2020, conform unui document intern, s-ar fi alocat 268 mii lei pentru reparația apartamentului dat.

Pasul 3: La 13 ianuarie 2021, Consiliul Raional Rîșcani decide acordarea în locațiune a unui apartament dlui Secrieru Vasile în calitate de „tânăr specialist”. El a semnat contract cu sine însuși”, a scris Radu Marian.

Tupeu fără margini. Președintele raionului Râșcani, socialistul Vasile Secrieru, s-a ales cu un apartament din banii…

Publicată de Radu Marian pe Marţi, 23 martie 2021

La rîndul său, președintele raionului Râșcani Vasile Secrieru a venit cu o reacție tot pe Facebook: „Au început atacul mediatic asupra mea. Mereu am stimat și apreciat oamenii profesioniști și specialiști în domeniu, care operează cu cifre și date veridice. Precum se spune în popor, “pădure fără uscăciuni nu există”, mai ales dacă e de specie moale. Iată că, dacă în Parlament totul este la
nivel, unii deputați își mai caută de lucru prin a defăima, manipula și duce în eroare opinia publică”.

Acesta a publicat o altă decizie a Consiliului raional Râșcani, care prevede că Igor Culic, vicepreședintele raionului, a fost împuternicit să încheie contractul de locațiune a locuinței respective.

Au început atacul mediatic asupra mea

Mereu am stimat și apreciat oamenii profesioniști și specialiști în domeniu,…

Publicată de Vasile Secrieru pe Marţi, 23 martie 2021

Potrivit bazei de date cadastrale, locuința figurează drept „odaie în cămin” și are suprafața de 43,5 metri pătrați.

Deputat PAS: Președintele raionului Râșcani și-a cumpărat apartament din bani publici. Reacția oficialului

cadastru.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: