Deputata Inga Grigoriu a propus ca raportul Comisiei „Laundromat” să fie înregistrat în viitorul parlament
Full Article 2 minutes read

Deputata Inga Grigoriu a propus ca raportul Comisiei „Laundromat” să fie înregistrat în viitorul parlament

Deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Inga Grigoriu, a propus ca raportul Comisiei „Laundromat” să fie înregistrat în viitorul parlament. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 21 iulie.

„Raportul comisiei parlamentare de anchetă și proiectul de hotărâre nu a reușit să fie înregistrat din motiv că patru membri ai comisiei, pe ultima sută de metri, nu au prezentat certitudine că vor semna această hotărâre. Vreau să vă spun că acest raport poate fi înregistrat în noua legislatură a parlamentului. Nu există nici un impediment. Sunt sigură că există voință politică în vederea înregistrării acestui raport și proiect de hotărâre”, a spus Inga Grigoriu.

„Sunt o sumedenie de modalități. Una dintre acestea, este de a constitui o comisie de scurtă durată, care să înregistreze acest raport în baza tuturor actelor care au fost studiate de precedenta comisie”, a mai spus deputata.

Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată la data de 30 noiembrie 2020 printr-o hotărâre a parlamentului.

Comisia are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: