Deputați din partidul lui Zelenski, în conferință comună cu CUB. Munteanu promite un acord de colaborare între formațiuni
Full Article 3 minutes read

Deputați din partidul lui Zelenski, în conferință comună cu CUB. Munteanu promite un acord de colaborare între formațiuni

Reprezentanții Partidului „Sluga Naroda”, din partea căruia Vladimir Zelenski a candidat în 2019 și a câștigat alegerile prezidențiale în Ucraina, efectuează o vizită la Chișinău. Partidul urmează să semneze un acord de cooperare cu Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) din Republica Moldova, condus de Igor Munteanu. În cadrul unor declarații pentru jurnaliști, partidele au anunțat că, pe lângă acordul de colaborare, vor lansa mai multe grupuri de lucru. În același timp, partidul de la Kiev a invitat reprezentanții CUB să efectueze o vizită în Ucraina „pentru a lucra la unele înțelegeri și documente”. 

Igor Munteanu a spus pe 5 mai că așteptările CUB legate de vizita reprezentanților partidului din Ucraina „sunt multiple”.

În primul rând vrem să lansăm un dialog politic cu partidul „Sluga Naroda”. Acest dialog se va concretiza în timpul cel mai apropiat într-un acord de cooperare și sprijin. În zilele următoare vom lansa un grup de lucru sau chiar mai multe grupuri de lucru pentru ca împreună să putem găsi soluții. (…) Pentru ca relațiile noastre să se consolideze și să simțim sprijinul reciproc”, a comunicat Munteanu.

Partidul nostru ca și partidul CUB este membru ALDE – Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa. Recent, o săptămână în urmă, noi am participat la congresul ALDE, unde s-a decis intrarea Partidului CUB în Alianță”, a comunicat secretarul general al partidului „Sluga Naroda” Vadim Halaiciuk.

Deputați din partidul lui Zelenski, în conferință comună cu CUB. Munteanu promite un acord de colaborare între formațiuni

CUB

Halaiciuk a vorbit și despre scopul vizitei partidului „Sluga Naroda” în Moldova. „În primul rând, să facem cunoștință cu mai mulți colegi de-ai noștri de aici, să mă împart cu experiența și să lucrăm la acele programe care sunt sigură că vor fi interesante partidelor noastre”, a comunicat el.

Totodată, el a anunțat că a invitat CUB să efectueze o vizită în Ucraina. „Noi am invitat reprezentanții CUB să vină în Ucraina pentru a putea, inclusiv, lucra la unele documente, la înțelegeri concrete”, a adăugat Vadim Halaiciuk.

La rândul său, liderul CUB a menționat că împreună cu reprezentanții partidului ucrainean au fost în dimineața zilei de 5 iunie la un centru de refugiați din Chișinău. „Noi suntem foarte recunoscători pentru acel ajutor care îl oferă Moldova refugiaților ucraineni”, a comunicat, în cadrul declarațiilor de presă, Vadim Halaiciuk.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: