Deputații moldoveni își vor dona salariul pentru o zi în sprijinul refugiaților din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Deputații moldoveni își vor dona salariul pentru o zi în sprijinul refugiaților din Ucraina

Angajații Parlamentului Republicii Moldova vor dona salariul pentru o zi de muncă în sprijinul refugiaților din Ucraina. Mijloacele vor fi transferate pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și vor fi destinate furnizării asistenței umanitare cetățenilor Ucrainei, afectați de război.

Concomitent, mai mulți angajați ai Parlamentului s-au mobilizat, în calitate de voluntari, pentru a acorda ajutorul necesar persoanelor refugiate la intrare în țară și cazare.

De asemenea, Parlamentul a organizat colectarea lucrurilor de prima necesitate pentru persoanele care se refugiază din țara vecină.

Colectarea bunurilor a fost sistată astăzi, iar lotul cu plăpumi, produse igienice, inclusiv scutece pentru copii, produse alimentare cu termen mare de păstrare, apă, cărți și jucării a plecat la Centrul de triere și plasament de urgență al refugiaților amplasat la „Moldexpo”.

De menționat că Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru donații în susținerea cetățenilor Ucrainei. Transferurile pot fi făcute în lei moldovenești, precum și în dolari americani sau euro. Mijloacele financiare acumulate vor fi destinate furnizării asistenței umanitare cetățenilor Ucrainei, afectați de război.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A cincea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: