Deputații PAS, acuzați de huliganism. Echipa lui Dodon va depune o plângere la Procuratură și la CEC
Full Article 3 minutes read

Deputații PAS, acuzați de huliganism. Echipa lui Dodon va depune o plângere la Procuratură și la CEC

Staff-ul electoral a lui Igor Dodon solicită Procuraturii Generale să investigheze din punct de vedere penal acțiunile deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care au blocat tipărirea unor materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. Declarația a fost făcută de către deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Bătrîncea, care a afișat mai multe documente care ar demonstra că nu s-a încălcat nicio prevedere legală prin tipărirea materialelor electorale în cadrul editurii „Universul”.

„Am fost martori la un incident ieșit din comun, când niște deputați și cetățeni au dat buzna într-o tipografie și au făcut un show de prost gust. Acel ziar a fost tipărit perfect legal. Acest lucru s-a făcut pentru a crea isterie în societate, de a crea subiecte false și de a bloca activitatea staff-ului electoral a lui Igor Dodon”, a declarat Bătrîncea, care a precizat că mai multe corturi în care erau distribuite materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon au fost deteriorate.

Vlad Bătrîncea s-a plâns că a venit ieri la editură pentru a discuta subiectul, însă nu a reușit să poarte un dialog din cauza „țipetelor”.

„Ceea ce s-a produs ieri la tipografie înseamnă huliganism care prevede răspundere penală. Vom solicita Procuraturii Generale investigarea penală a acestor acțiuni”, a mai spus Bătrîncea.

Liderul staff-ului electoral al candidatului Igor Dodon a prezentat mai multe documente care ar demonstra că Editura ”Universul” a încheiat un contract cu tipografia „EditTiparGrup”. Acesta a menționat că, la fel ca și în cazul cu materialele electorale ale lui Igor Dodon și materialele electorale ale Maiei Sandu sunt tipărite în același mod.

Vicepreședintele parlamentului Vlad Bătrîncea a mai anunțat că staff-ul lui Igor Dodon va depune o sesizare la Comisia Electorală Centrală în privința unor presupuse nereguli în rapoartele financiare depuse de candidata Maia Sandu. Totodată, el a făcut apel către observatorii străini să investigheze faptele înregistrate pe 11 noiembrie la editura „Universul” și să prezinte public concluziile la care au ajuns.

***

Un scandal a izbucnit pe 11 noiembrie la Editura „Universul”, care este tipografie de stat. Mai mulți deputați PAS au oprit tipărirea unor materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon, pe motiv că este vorba despre o fraudă, fiind utilizate resursele publice. Mai mult, în ziare era indicat că au fost scoase la tipar de o tipografie privată.

PAS a cerut CEC să îl tragă răspundere pe Igor Dodon și chiar eliminarea sa din cursa electorală.

Staff-ul electoral al candidatului Dodon susține că nu au fost comise încălcări, iar „EditTiparGrup” ar fi încheiat un subcontractant cu Editura „Universul”.

În această dimineață, un grup de deputați PSRM, printre care Grigore Novac și Nicolae Pascaru au venit la Inspectoratul General al Poliției, unde au fost duse cele două microbuze cu materiale electorale în susținerea lui Igor Dodon. Aceștia au cerut oamenilor legii ca mijloacele de transport să fie preluate de staff-ul electoral a lui Igor Dodon.

Tot acolo s-au prezentat și deputații PAS Lilian Carp și Oazu Nantoi. În fața deputaților, angajații poliției au desigilat mijloacele de transport și urmează să numere materialele electorale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: