DOC Deputații PAS vor să instituie Festivalul național al prunei
Full Article 50 second read

DOC Deputații PAS vor să instituie Festivalul național al prunei

În Moldova ar urma să fie instituită o nouă zi de sărbătoare. Un proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova a fost înregistrat la Secretariatul Legislativului de către un grup de deputați ai fracțiunii PAS.

Aceștia propun instituirea Festivalului Național al Prunei, care ar urma să fie sărbătorit în a treia duminică a lunii septembrie.

Proiectul a fost elaborat în scopul promovării Republicii Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea și procesarea prunelor.

Suprafața medie anuală (perioada anilor 2019-2021) ocupată cu plantații de prun, constituie cca 22,1 mii ha, dintre care 19,8 mii ha reprezintă plantațiile în rod, cu un volum de producție de cca 123,73 mii tone și o recoltă medie de cca 6,2 t/ha.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: