Deputații socialiști au decis să aibă grijă de curțile blocurilor din Chișinău și suburbii
Full Article 2 minutes read

Deputații socialiști au decis să aibă grijă de curțile blocurilor din Chișinău și suburbii

Pe 26 ianuarie, deputații partidului socialiști (PSRM) au lansat în municipiul Chișinău proiectul „Curte confortabilă”. Anunțul a fost făcut, în cadrul unei conferințe de presă, de deputații din fracțiunea PSRM. 

Pentru proiectul de modernizare a curților blocurilor din municipiul Chișinău și a suburbiilor capitalei în bugetul de stat pentru acest an au fost alocate suplimentar 40 de milioane de lei.

După cum au spus deputații PSRM într-o conferință de presă, au decis să aibă grijă de curțile din Chișinău după ce s-au întâlnit cu locuitorii capitalei.  „Proiectul prevede reparația drumurilor din curțile blocurilor de locuit, amenajarea locurilor de parcare, terenurilor sportive, spațiilor de joacă pentru copii, lucrări de înverzire”, au spus deputații.

Socialiștii au mai anunțat că pe 27 ianuarie vor organiza întâlniri cu locuitorii mai multor curți din capitală, la care vor participa arhitecți și reprezentanții întreprinderilor municipale. „În cadrul acestor discuții urmează să fie definitivat un concept unic de modernizare a curților de bloc în toate sectoarele orașului Chișinău, inclusiv în suburbiile capitalei”, au spus parlamentarii.

Amintim că în decembrie 2020, în timpul discuției asupra bugetului de stat pentru 2021, deputații PSRM s-au asigurat că guvernul a majorat cheltuielile în bugetele locale cu aproape 200 de milioane de lei. Și acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că inițial miniștrii nu intenționau să aloce investiții de capital raioanelor sau municipalităților. Creșterea investițiilor pentru Chișinău a fost propusă de socialistul Serghei Burduja. El a adăugat la buget 40 de milioane de lei, iar apoi acești bani au fost destinați reparării drumurilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: