Deputatul socialist Radu Mudreac a fost pus sub învinuire. Acesta refuză să vorbească cu procurorii
Full Article 2 minutes read

Deputatul socialist Radu Mudreac a fost pus sub învinuire. Acesta refuză să vorbească cu procurorii

Deputatul socialist Radu Mudreac a fost pus sub învinuire. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție, pe 22 aprilie.

Procurorii anticorupție l-au pus sub învinuire pe Radu Mudreac, la o zi după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. El este acuzat de spălare de bani. Invocînd motive de sănătate, parlamentarul a refuzat să facă declarații cu privire la acuzația care i-a fost înaintată, rezervându-și dreptul de a face declarații ulterior.

La moment, Mudreac este cercetat în stare de libertate, fiindu-i aplicată măsură neprivativă de libertate.

Potrivit materialelor dosarului, cauza penală a fost pornită în august 2021, la sesizarea Autorității Naționale de Integritate. Faptele investigate datează începând cu anul 2011, atunci când învinuitul era fondator și administrator al unei societăți cu răspundere limitată, și acționînd de comun acord cu alte persoane, a întocmit contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice, în sumă de 3 200 000 de lei.

În noiembrie 2014, compania reprezentată de Mudreac a întocmit încă un pretins contract de împrumut cu o altă persoană fizică, în sumă de 376 700 lei. Conform acuzației, în perioada decembrie 2014-octombrie 2015, soția învinuitului a întocmit 16 contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice în sumă totală de 4 700 000 lei pentru edificarea unei construcții comerciale din Chișinău.

Tot în perioada anului 2015, învinuitul, acționând în baza procurilor eliberate din numele soției, a depus în conturile bancare ale agentului economic o parte din mijloacele financiare indicate mai sus, provenite din împrumuturile fictive.

Amintim că Radu Mudreac a fost preluat de o ambulanță de la ședința plenară a Parlamentului. Potrivit colegilor săi de partid, el suferă de inimă și a suferit recent a doua intervenție chirurgicală.

Mudreac respinge acuzațiile și susține că dosarul penal ar fi fost inițiat din motive politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: