Deschideau conturi fără știrea victimelor și le furau banii. La ce sumă se ridică pagubele
Full Article 2 minutes read

Deschideau conturi fără știrea victimelor și le furau banii. La ce sumă se ridică pagubele

Au deschis conturi bancare pe numele mai multor persoane în băncile din afara țării – fără ca aceștia să știe, după care sustrăgeau banii care le reveneau victimelor.  Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Direcția Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului General al Poliției, a destructurat un grup criminal organizat. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 6 decembrie, suma sustrasă se ridică la 200 de mii de lei. 

Infracțiunile au fost comise începând cu 2016 și până anul curent. Conturile erau deschise în bază de procuri semnate de victime, însă, suspecții fuseseră mandatați să reprezinte victimele în scopul efectuării altor operațiuni.

Pe de altă parte, procurile semnate nu excludeau și posibilitatea ca bănuiții să întreprindă și alte acțiuni în numele acelor persoane, despre care ele însă nu știau: crearea conturilor bancare în beneficiul persoanelor, pe  care erau depuse sume de bani la care acestea aveau dreptul să pretindă, prin lege, însă nu-și valorificaseră acest drept. Prin urmare, victimele nu erau la curent că altcineva în numele lor primea banii ce li se cuveneau.

În rezultatul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe probe. Prin urmare, pe acest caz au fost inițiate două cauze penale: furt săvârșit de un grup criminal organizat, precum și folosirea documentelor oficiale false.

Suspecții riscă până la 6 ani de închisoare și amendă în mărime de până la 167.500 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: