Descinderi la factori de decizie ai Administrației de Stat a Drumurilor. Procurorii investighează construirea drumului de acces Leova-Bumbăta
Full Article 2 minutes read

Descinderi la factori de decizie ai Administrației de Stat a Drumurilor. Procurorii investighează construirea drumului de acces Leova-Bumbăta

Procuratura Anticorupție a pornit o cauză penală privind „abuz în serviciu”, în care sunt vizați  factori de decizie ai Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”. Dosarul se referă la verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, servicii estimate la peste 250 mln lei. Contactați de NM, reprezentanții procuraturii au confirmat faptul că în acest dosar au fost desfășurate descinderi.

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală într-o cauză penală, începută în baza art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal, ce vizează pretinsele acțiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, precum și a unor persoane fizice, referitoare la construcția drumului de acces Leova-Bumbăta.

Obiectul investigației îl constituie verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, corectitudinea stabilirii prețului pentru serviciile contractate, precum și stabilirea prejudiciului cauzat.

„Procuratura Anticorupție va informa despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală, în măsura în care prezentarea datelor din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale”, se arată în comunicatul instituției, publicat pe 14 decembrie.

Contactați de NM, reprezentanții procuraturii au confirmat faptul că în acest dosar au fost desfășurate descinderi, fără a oferi alte detalii.

***

Amintim că, în mai 2023, a fost inaugurat noul punct de trecere a frontierei de stat aflat la Leova – Bumbăta.

În septembrie 2023, cele opt hectare de terenuri pe care este construit traseul Leova – Bumbăta au fost declarate de utilitate publică de interes național. Parlamentul a votat în două lecturi, cu 72 de voturi, un proiect de lege în acest sens.

Conform ofertei prezentate de antreprenor, costul estimativ al lucrărilor de construcție a drumului de acces și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta este de 252,23 milioane de lei, iar lucrările se planificau a fi finalizate în noiembrie. Autoritățile nu au oferit detalii despre finalizarea proiectului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: