Deși sunt interzise, simbolurile agresiunii ruse în Ucraina continuă să fie desenate în locuri publice. O stație din Ciumai, inscripționată cu „Z” și „V”
Full Article 2 minutes read

Deși sunt interzise, simbolurile agresiunii ruse în Ucraina continuă să fie desenate în locuri publice. O stație din Ciumai, inscripționată cu „Z” și „V”

Persoane neidentificate, au scris simboluri interzise pe o stație din satul Ciumai, raionul Taraclia. Pe trei dintre pereții construcției au fost desenate literele Z și V, precum și inscripția „Z și V putere”.

Potrivit gagauzinfo.md, stația se află pe un tronson aglomerat al drumului național „Chișinău – Giurgiulești”. La momentul publicării articolului, autoritățile locale nu au întreprins măsuri pentru șterge aceste inscripții.

Simboluri interzise și un mesaj în susținerea Rusiei au fost găsite și în satul Copceac din Găgăuzia, pe 15 aprilie. Persoane necunoscute au scris sloganul cu vopsea pe drumul la ieșirea în direcția orașului Taraclia și au completat inscripția cu literele Z și V.

Pe 14 aprilie, majoritatea parlamentară a votat în lectură finală interzicerea în Moldova a panglicii Sf. Gheorghe și a semnelor Z și V ca simboluri ale agresiunii ruse în Ucraina. Această lege a fost promulgată ulterior de președintele Sandu.

Potrivit proiectului de lege adoptat, pentru producerea, vânzarea, distribuția, precum și folosirea publică a simbolurilor Z, V și a panglicii Sf. Gheorghe în Moldova, persoanele fizice vor fi pedepsite cu amendă de la 4,5 mii la 9 mii lei sau de la 30 la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul societăţii. Persoanele juridice și funcționarii riscă amenzi de la 9.000 la 18.000 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: