Despre ce tace Orheiul. Cum trăiește orașul care a devenit un simbol al politicii moldovenești/„Moldova Altfel”
Full Article 2 minutes read

Despre ce tace Orheiul. Cum trăiește orașul care a devenit un simbol al politicii moldovenești/„Moldova Altfel”

Orhei este un oraș de mici dimensiuni din centrul Moldovei, amplasat pe o suprafață de doar 16 kilometri pătrați. Până nu demult, era un centru raional obișnuit. Însă în anul 2015, Orhei a devenit unul dintre simbolurile politicii moldovenești și o carte de vizită personală pentru deputatul fugar Ilan Șor. Cum trăiește orașul la ziua de astăzi, de ce anume acolo am găsit cei mai neobișnuiți localnici și din ce motiv de acolo, de altfel ca din toată țara, oamenii pleacă deseori peste hotare – în noua ediție „Moldova Altfel”.

Atenție: Dașa și Colea au vizitat Orheiul înainte de declanșarea protestelor organizate de simpatizanții Partidului „ȘOR” la Chișinău. În episod există o singură secvență filmată ulterior, care a fost marcată în mod special.

Despre proiect

De obicei, în știri se discută numai despre problemele Chișinăului, iar despre cum se trăiește în alte localități – foarte puțin. Unde lucrează localnicii și cum se odihnesc? Există canalizare și transport public? De unde se informează ca să înțeleagă ce se întâmplă în jur? În ce stare sunt acum drumurile și cât de scumpe sunt călătoriile cu taxiul? NM lansează noul proiect special „Moldova altfel”, în cadrul căruia vom vedea cu ochii noștri și vă vom arăta și vouă cum se locuiește în afara capitalei.

Ep. 1 – Comrat

Ep. 2 – Telenești


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: