Detalii despre copilul din Mariupol, care a murit de deshidratare. Și mama acestuia a decedat
Full Article 2 minutes read

Detalii despre copilul din Mariupol, care a murit de deshidratare. Și mama acestuia a decedat

Autoritățile orașului Mariupol au publicat detalii despre copilul care a murit din cauza deshidratării. Informația cu privire la decesul acestuia a fost făcută publică, pe 8 martie, de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Potrivit Consiliului de administrație al orașului Mariupol, este vorba despre o fetiță de șase ani, care a rămas prinsă sub dărâmăturile unei case. Nu se cunoaște deocamdată cât timp a petrecut copilul acolo. Autoritățile locale au confirmat și decesul mamei sale.

Informația despre deces a fost făcută publică în adresarea lui Zelenski cu ocazia zilei de 8 martie. Acesta a îndemnat lumea să conștientizeze amploarea acțiunilor inumane ale „ocupanților care continuă să ignore regulile pe timp de război”.

Ocupanții în mod conștient taie căile de comunicare. Conștient blochează accesul la mâncare, livrarea apei. Deconectează electricitatea. În Mariupol, pentru prima oară în zeci de ani, pentru prima oară probabil de pe timpurile invaziei naziste, a murit un copil din cauza deshidratării. Auziți-mă, stimați parteneri! De deshidratare. A murit un copil. În anul 2022!”, a spus președintele Ucrainei.

Astăzi se împlinesc 13 zile de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Moscova refuză să recunoască că este vorba despre un război, a instituit cenzura în presă, iar acțiunile armatei trebuie numite doar „operațiune militară specială”.

Potrivit datelor publicate pe 7 martie de Oficiul ONU pentru drepturile omului, de la începutul conflictului armat în Ucraina au murit cel puțin 406 civili, inclusiv 27 copii.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: