Detalii despre vizita lui Litvinenco în Israel. Dosarul lui Ilan Șor nu a fost abordat
Full Article 2 minutes read

Detalii despre vizita lui Litvinenco în Israel. Dosarul lui Ilan Șor nu a fost abordat

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco nu a discutat despre extrădarea lui Ilan Șor din Israel, în timpul întâlnirii din Ierusalim cu omologul său, Gideon Sa’ar. O precizare în acest sens a fost făcută de către ministru într-o conferință de presă, din 12 ianuarie.

„Republica Moldova a făcut adresările în conformitate cu actele juridice internaționale și autoritățile statului Israel urmează să se expună conform acestor acte juridice internaționale. Este vorba despre Convenția cu privire la extrădare”, a remarcat Litvinenco.

Cu referire la discuțiile pe care le-a avut cu omologul său israelian, Sergiu Litvinenco a accentuat că

„Am discutat aspecte ale colaborării dintre Republica Moldova și statul Israel, inclusiv aspect ce țin de cooperare juridică internațională. Am expus care sunt prioritățile noastre. Omologul meu s-a arătat interesat de ceea ce vrem să facem noi. Am convenit că vom continua aceste discuții și partea israeliană a exprimat plenar necesitatea reformării justiției și combaterii corupției în Republica Moldova”, a declarat ministrul.

Amintim, că Sergiu Litvinenco și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, s-au întâlnit pe 10 ianuarie, cu viceprim-ministrul, ministrul Justiției israelian, Gideon Sa’ar. Întrevederea a avut loc în cadrul unei vizitei de lucru a oficialilor moldoveni în Israel.

În seara de 9 ianuarie, în spațiul public au apărut imagini cu Ilan Șor, surprins cum se plimba într-un mall din Israel.Politicianul era însoțit de un bodyguard.

Amintim că, la 23 decembrie 2021, Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară. Procurorul general interimar Dumitru Robu a argumentat în plenul Parlamentului necesitatea ridicării imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală urgente, ce se impun „în scopul evitării nimicirii, modificării, tăinuirii, substituirii probelor, împiedicării înstrăinării bunurilor rezultate din infracțiune și ulterior remitere în instanța de judecată”.

În total, sunt 9 capete de acuzare. Potrivit procurorului general interimar Dumitru Robu, Ilan Șor este bănuit de indicarea informațiilor false în declarațiile de avere, de participarea la frauda bancară și implicare ilegală în concesionarea aeroportului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: