Deținutul Oleg Pruteanu, alias Borman, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Avocata sa în acuză pe șeful interimar de la Penitenciarul nr.13 de presiuni
Full Article 2 minutes read

Deținutul Oleg Pruteanu, alias Borman, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Avocata sa în acuză pe șeful interimar de la Penitenciarul nr.13 de presiuni

Deținutul Oleg Pruteanu, supranumit Borman, care se află de aproape trei ani în arest preventiv, a fost diagnosticat cu Covid-19 în urma testului prelevat vineri. Deținutul a fost transferat în Penitenciarul spital nr.16, scrie portalul anticorupție.md.

Oleg Pruteanu a fost supus testării după ce a prezentat simptome, inclusiv febră înaltă, timp de cinci zile, iar unul dintre avocații săi, Ala Raevschi, a fost confirmată pozitiv în urma efectuării testului la o clinică privată. Inițial, medicii din Penitenciarul nr.13 au refuzat testarea lui Pruteanu la Covid-19.

Ala Raevschi insistă în continuare că Pruteanu ar fi putut contacta virusul în oficiul Buiucani al Judecătoriei Chișinău, unde ședințele de judecată s-au desfășurat în timp ce instanța se afla în carantină. „Dețin filmări cum deținuții sunt escortați fără mască și alte mijloace de protecție. Chiar dacă instanța se afla în carantină, judecătorul Budeci a insistat să aibă loc ședința care s-a desfășurat într-o încăpere mică, iar Oleg a fost adus fără mască”, susține avocata.

Avocata mai spune că șeful interimar al Penitenciarului nr.13 a făcut presiuni asupra sa:

„M-a sunat Tudor Morari și a cerut să-i dau copia testului. Am refuzat, pentru că sunt date cu caracter personal și nu are niciun drept să mi le ceară. M-a învinuit că eu am adus coronavirusul în penitenciar, deși nu mi-am văzut clientul de o săptămână. Apoi m-a acuzat față de mai multe persoane de răspândirea informațiilor false, că el chipurile a căutat în baza de date a celor infectați și nu a găsit numele meu acolo”, a spus aceasta.

Pruteanu este acuzat de organizarea și gestionarea unei filiere de traficare a drogurilor din Spania în Federația Rusă. El pledează nevinovat și susține că dosarul i-a fost fabricat pentru a fi absolviți de pedeapsă adevărații traficanți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: