Dialog pragmatic cu Moscova. Gavrilița a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe
Full Article 1 minutes read

Dialog pragmatic cu Moscova. Gavrilița a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe

Premierul țării Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, care a efectuat o vizită în Republica Moldova. Într-un comunicat de presă scurt, publicat pe 16 februarie, șefa Executivului a menționat că Moldova ca continua dialogul „pragmatic” cu Federația Rusă.

Am avut o discuție cu viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenco, pe marginea consultărilor politice interministeriale moldo-ruse. În cadrul discuției am menționat despre disponibilitatea Guvernului Republicii Moldova de a continua un dialog pragmatic cu Federația Rusă, axat pe dezvoltarea relațiilor bilaterale și identificarea unor soluții practice la problemele de pe agenda bilaterală”, a menționat șefa Guvernului.

În ajun, s-au întâlnit cu Andrei Rudenko și vicepremierul, ministrul de Externe Nicu Popescu, precum și vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian. În cadrul discuțiilor, a fost reiterată și poziția autorităților moldovenești cu privire la necesitatea reluării procesului de retragere a trupelor ruse și evacuarea / distrugerea munițiilor stocate la depozitul militar de la Cobasna.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: