Diferență de peste 8 milioane de lei în veniturile declarate. Urmărirea penală în privința unui ex-șef al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, terminată
Full Article 3 minutes read

Diferență de peste 8 milioane de lei în veniturile declarate. Urmărirea penală în privința unui ex-șef al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, terminată

Ex-șeful Direcției sănătate publică a Primăriei municipiului Chișinău ma fost depistat cu o diferență de peste 8 milioane lei între veniturile declarate și cele reale. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat pe 22 decembrie că a terminat urmărirea penală în acest sens.

Potrivit ZdG, este vorba despre Mihai Moldovanu.

Mai exact, procurorii PCCOCS au stabilit că acesta a introdus de cinci ori date false în declarația de avere și interese, în perioada 2015-2019.

Acestea vizau suprafețe de teren indicate diminuat, omiterea indicării averii concubinei și calității lui de asociat al unei companii cu activitate în domeniul în care acesta lucra în Primărie, omiterea indicării unui împrumut de aproape trei milioane lei în valută străină și alte falsuri în declarația de avere și interese.

Mai mult, în debutul perioadei infracționale investigate, autoritatea de integritate a constatat conflictul de interese al acestuia la adoptarea unei decizii a Consiliului municipal Chișinău, cu privire la darea în locațiune a unor încăperi.

Diferența dintre veniturile și cheltuielile sale devine și mai izbitoare atunci când este contrapusă salariului lunar de bază primit atunci de acesta, în sumă de 5000 – 6000 lei. Deși acesta nu-și recunoaște vinovăția, cumulul de probe incluse în dosar demonstrează contrariul.

Mai mult, învinuitul a întreprins măsuri anticipate de inducere în eroare a investigațiilor. Acesta i-a vândut ginerelui o parte dintr-un teren de construcții contra unei sume impunătoare de bani, pe care acesta nu ar fi putut-o deține coraportat la veniturile obținute și a întocmit o recipisă privind un împrumut de la o rudă apropiată, deși aceasta nu deținea un astfel de potențial financiar.

Acesta a lucrat și anterior în Primărie, în alte funcții, pentru o perioadă aproape dublă celei investigate.

Deși acesta se prevalează de prezumția nevinovăției până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, la solicitarea procurorilor PCCOCS, au fost aplicate sechestre asupra averii acestuia – casa de lux din Chișinău și terenul adiacent, precum și automobilul de lux.

Potrivit legii, faptele investigate se pedepsesc cu amendă de până la 400 000 lei sau cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: