Din 1 decembrie CNAS nu va mai elibera certificate pe suport de hârtie. Cum le pot solicita beneficiarii?
Full Article 1 minutes read

Din 1 decembrie CNAS nu va mai elibera certificate pe suport de hârtie. Cum le pot solicita beneficiarii?

Din 1 decembrie Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) nu va mai elibera certificate pe suport de hârtie. Beneficiarii pot obţine informaţiile necesare prin accesarea datelor deţinute de CNAS, cu suportul Agenţiei de Guvernare Electronică. 

Decizia a fost luată în urma unui număr mare de adresări a beneficiarilor la Casele Teritoriale de Asigurări Sociale (CTAS) pentru eliberarea diferitor tipuri de certificate, extrase din cont şi alte documente, ce urmează a fi prezentate la alte instituţii, pentru a beneficia de diferite servicii şi facilităţi.

Potrivit CNAS, acest lucru afectează procesul de deservire a beneficiarilor şi solicitanţilor de prestaţii sociale, inclusiv în condiţiile situaţiei pandemice actuale, generînd riscuri pentru sănătatea celor mai vulnerabile categorii de populaţie deservite de CTAS.

Pentru eficientizarea guvernării prin schimbul de date între autorități și instituții care prestează servicii publice, acestea pot utiliza/interacționa pe o Platformă tehnologică comună de schimb de date – MConnect.

Menționăm că cetățenii vor oferi autorităților publice datele personale o singură dată, iar instituțiile publice utilizează aceste date pentru prestarea serviciilor guvernamentale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: