Din 1 iulie, călătoria cu troleibuzele și autobuzele din Chișinău va costa 6 lei
Full Article 1 minutes read

Din 1 iulie, călătoria cu troleibuzele și autobuzele din Chișinău va costa 6 lei

Începând cu 1 iulie, o călătorie cu transportul public în Chișinău va costa 6 lei, conform noii metodologii aprobate de municipalitate. Pentru 200 de mii de pensionari călătoria va fi gratuită. La fel și pentru 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a. Vor călători gratuit în total 18 categorii de persoane, precizează Primăria Chișinău pe pagina de Facebook, transmite IPN.

Prețul propus de 6 lei va fi atât pentru capitală, cât și pentru suburbii. Prețul va fi același pentru troleibuz și autobuz.

Abonamentul pentru o lună va costa 234 de lei, pentru trei luni – 594 de lei, iar pentru jumătate de an – 972 de lei.

Amintim că primarul capitalei, Ion Ceban, va fi cel care va decide cu privire la tarifele la călătoria cu transportul publicului. Consiliul municipal Chișinău a decis să-i delege edilului competențele cu privire la majorarea acestor tarife.

Consilierii din Partidul Socialiștilor și din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au susținut proiectul de decizie. Aleșii locali din Partidul Acțiune și Solidaritate, din Partidul Liberal, din Partidul Comuniștilor și din Partidul Șor au votat împotriva proiectului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: