Din 1 septembrie, școlile din Rusia vor începe săptămâna cu intonarea imnului de stat
Full Article 2 minutes read

Din 1 septembrie, școlile din Rusia vor începe săptămâna cu intonarea imnului de stat

Din 1 septembrie, în toate școlile din Rusia, la începutul săptămânii, va fi intonat imnul țării și arborat steagul, informează Novaya Gazeta. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Serghei Kravțov. Tot astăzi, oficialul a anunțat că elevii vor începe să studieze istoria din clasa întâi, nu din a cincea, cum se practică în prezent.

Anunțul privind noile obiceiuri școlare a fost făcut de ministrul Educației în cadrul primului forum cu participarea elevilor din Rusia – „Puterea e în adevăr!”, care s-a desfășurat în Muzeul Victoriei.

Ministrul consideră că „este o practică pozitivă”, care trebuie implementată în școlile din Rusia, în calitate de „element educativ”. Acesta a mai spus că arborarea steagului în timp ce se intonează imnul va contribui la „formarea patriotismului și a spiritului civic” al școlarilor.

Anterior, Kravțov a declarat că Ministerul Educației planifică să asigure toate instituțiile de învățământ cu simbolică de stat. „De asemenea, am elaborat recomandări metodice cu privire la utilizarea simbolurilor de stat în procesul educativ”, a adăugat oficialul rus.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Educației a declarat că este pregătit să discute propunerea ex-ministrului Culturii Vladimir Medinski, privind intonarea în fiecare dimineață, înainte de ore, a imnului de stat, arborarea steagului și a simbolurilor de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: