Din 2024, moldovenii vor avea nevoie de autorizare ETIAS pentru călătorii în UE. Cum vor fi depuse cererile?
Full Article 1 minutes read

Din 2024, moldovenii vor avea nevoie de autorizare ETIAS pentru călătorii în UE. Cum vor fi depuse cererile?

Începând cu anul 2024, cetățenii tuturor celor 59 de țări care beneficiază de călătorii fără viză în UE, inclusiv Moldova, vor trebui să dispună de o autorizație ETIAS a călătoriei (Sistemul european de informații și autorizare a călătoriei) pentru a merge în spațiul comunitar. Aceasta este o nouă cerință introdusă de Uniunea Europeană pentru a intra în oricare dintre cele 27 de țări Schengen, Bulgaria, România sau Cipru.

ETIAS este o autorizație online de călătorie, nu o viză. Deținătorul unei autorizații valabile de călătorie ETIAS va putea rămâne în oricare dintre cele 30 de țări europene timp de 90 de zile în orice timp al perioadei de 180 de zile, relatează ipn.md.

Pentru a aplica la ETIAS e necesar un pașaport valabil mai mult de 3 luni, o adresă de e-mail, completarea unui formular online și achitarea unei taxe de 7 EUR.

Există un singur site oficial ETIAS: europa.eu/etias. Formularul de aplicare va fi disponibil pe acest site web odată cu lansarea sistemului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: