Din cauza secetei, locuitorii din Vulcănești vor avea apă conform unui program 
Full Article 2 minutes read

Din cauza secetei, locuitorii din Vulcănești vor avea apă conform unui program 

Din cauza secetei severe, locuitorii orașului Vulcănești vor avea apă conform unui program stabilit de autorități. Un anunț în acest sens a fost făcut de Primăria orașului. 

Autoritățile locale declară că sursele de apă subterană au fost epuizate. Din cauza secetei severe se colectează doar 1 tonă de apă pe oră, fiind puțină pentru a asigura întreaga populație a stației Vulcănești.

Astfel, apa la stația din orașul Vulcănești va fi pornită conform programului: dimineața – de la 06:00 până la 09:00 și seara – de la 18:00 până la 22:00.

Pe 27 iulie curent, Ministerul Mediului a anunțat că moldovenii ar putea rămâne fără apă în intervalele de timp 09:00-12:00 și 18:00-21:00, în contextul secetei hidrologice grave cu care se confruntă Republica Moldova. Potrivit sursei, în perioada menționată, furnizarea apei va fi întreruptă pentru refacerea rezervei de apă, în condiții de secetă.

În cazul în care decizia va fi luată, operatorii de apă vor trebui să ajusteze presiunea în conducte la nivelul minim optim de transportare, cu asigurarea livrărilor către consumatori, iar autoritățile publice locale care nu dispun de sisteme centralizate de apă să asigure populația cu apă prin intermediul cisternelor și să distribuie apă îmbuteliată în centrele de urgență.

Furnizorul de apă din capitală S.A. „Apă-Canal Chişinău” a menționat că activează în regim normal, iar toți consumatorii sunt alimentați cu apă non-stop. În cazul în care se va atinge nivelul critic, Apă Canal a declarat că va solicita deschiderea barajului de la hidrocentrala de la Dubăsari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: