Din cauza vântului puternic, 13 localități din Strășeni, Criuleni, Orhei și Vulcănești au rămas fără energie electrică
Full Article 2 minutes read

Din cauza vântului puternic, 13 localități din Strășeni, Criuleni, Orhei și Vulcănești au rămas fără energie electrică

În seara de 1 iulie, din cauza vântului puternic, mai multe sate din raioanele Strășeni, Criuleni, Orhei și Vulcănești au rămas fără energie electrică până în dimineața de 2 iulie. Potrivit Premier Energy, vineri, la ora 9:00, erau înregistrate perturbări în 13 localități.

Intensificările locale ale vântului și precipitațiile pe alocuri puternice au produs în ultimele două zile mai multe deranjamente în rețelele electrice, soldate cu întreruperi izolate a furnizării energiei către consumatori. În principal, acestea s-au datorat rupurilor de conductor, urmare a căderii copacilor sau a crengilor acestora, care nu au rezistat vântului și greutății frunzișului umed peste liniile electrice aeriene.

Astfel, deși pe parcursul zilei de joi, 1 iulie, au fost realimentate cu energie toate satele afectate de intemperie, seara, odată cu revenirea instabilității atmosferice însoțită de vijelie s-au produs noi deconectări avariate în unele sate din raioanele Strășeni, Criuleni, Orhei și Vulcănești. Conform situației operative de la ora 09:00 a zilei de vineri, 2 iulie, existau probleme de furnizare a energiei electrice în 13 sate din raioanele menționate.

Formațiunile de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție efectuează lucrările de restabilire a serviciului în localitățile vizate și la consumatorii particulari afectați.

Regulile de protecție împotriva electrocutărilor le găsiți AICI.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: