Din nou spre Rusia. Președintele Igor Dodon va participa la summit-ul UEE și CSI
Full Article 1 minutes read

Din nou spre Rusia. Președintele Igor Dodon va participa la summit-ul UEE și CSI

Președintele Igor Dodon va efectua săptămâna viitoare o vizită în Rusia. Anunțul a fost făcut chiar de către șeful statului, ieri, 11 decembrie, pe pagina sa de facebook, în urma unei întâlniri cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

„Am discutat mai multe chestiuni de pe agenda bilaterală, constatînd cu satisfacție consolidarea parteneriatului strategic din anul curent. Totodată, am indicat asupra existenței unui potențial nevalorificat de dezvoltare și am subliniat necesitatea aprofundării în continuare a relațiilor”, a menționat Dodon.

Potrivit președintelui, vizita de lucru este preconizată pentru perioada 18-20 decembrie. Acesta va avea o serie de întrevederi bilaterale și va participa la summit-ul informal al Uniunii Economice Eurasiatice și al Comunității Statelor Independente.

Precizăm că la sfârșitul lui decembrie, premierul Ion Chicu a efectuat o vizită oficială la Moscova, unde s-a întâlnit cu premierul Dmitri Medvedev și cu și cu președintele Consiliului de administrare al „Gazprom”, Alexei Miller.

Ulterior, a efectuat o vizită la Moscova și primarul de Chișinău, Ion Ceban. Acesta s-a întâlnit cu omologul său, Serghei Sobianin și cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: