În Rezina va fi deschisă o singură secție de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului și nu patru, cum a solicitat CEC (DOC)
Full Article 2 minutes read

În Rezina va fi deschisă o singură secție de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului și nu patru, cum a solicitat CEC (DOC)

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, în Rezina va fi deschisă o singură secție de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului și nu patru, așa cum a dispus Comisia Electorală Centrală.

„Se refuză Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr.37, în înaintarea candidaturilor (membrilor) pentru formarea birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului nr.37/37, nr.37/38 și nr.37/39, în cadrul alegerilor Președintelui  Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020”, se arată în decizia Consiliul orășenesc Rezina.

Consiliul orășenesc Rezina a permis constituirea doar a unei secții de votare. În favoarea inițiativei au votat 12 consilieri.

„Se refuză în acordarea încăperilor proprietate publică pentru amplasarea secțiilor de votare cu excepția holului etajului 1 din incinta Palatului raionul de cultură, care s-a acceptat pentru secția de votare nr.37/36,” scrie în decizie.

Potrivit Autorităților publice locale din Rezina, decizia a fost luată în rezultatul evaluării sediilor publice pentru amplasarea secțiilor de votare pentru alegătorii  din stânga Nistrului, constatându-se că, administrația publică locală va fi în imposibilitatea de a respecta măsurile impuse în Instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală a scrutinelor electorale, în condițiile situației pandemice cu infecția COVID-19, aprobată prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 12 august și anume, organizarea accesului fluidizat al alegătorilor în secția de votare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: