Diplomații americani au părăsit Ambasada SUA din Ucraina și și-au petrecut noaptea în Polonia
Full Article 2 minutes read

Diplomații americani au părăsit Ambasada SUA din Ucraina și și-au petrecut noaptea în Polonia

După ce au părăsit sediul Ambasadei din Kiev și au plecat la Lvov, diplomații americani din Ucraina au fost evacuați în Polonia. Informația a fost confirmată de către secretarul american de stat Antony Blinken, care a invocat precauții de securitate.

„Colegii noștri, care s-au mutat recent la Lvov, își vor petrece noaptea în Polonia. Se vor întoarce în mod regulat pentru continuarea activității diplomatice în Ucraina și pentru acordarea unor servicii urgente de consulat”, a precizat Blinken pe Twitter.

Într-un mesaj publicat de Departamentul american de Stat se arată că evacuarea temporară a diplomaților americani nu înseamnă în niciun caz retragerea sprijinului și susținerii pentru Ucraina din partea SUA.

Amintim că SUA a recomandat insistent cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina din cauza riscului unor operațiuni militare desfășurate de Rusia. Potrivit Kievului, Moscova a concentrat aproape 200 de mii de soldați la frontiera cu Ucraina, inclusiv cu pretextul unor „exerciții militare” în Belarus.

Pe fundalul pericolului unei invazii din partea Rusiei, mai multe țări și-au evacuat diplomații de la Kiev la Lvov, mai aproape de frontiera cu UE.

Amintim că și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a îndemnat cetățenii Moldovei să se abțină de la călătorii în Ucraina. De asemenea, diplomații moldoveni au condamnat cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” entităților separatiste din regiunile de est ale Ucrainei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: